• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
На 23.10.2023г. специален гост в нашето училище бе писателката Людмила Филипова. Тя се срещна с ученици от осми, девети и десети клас и учители. Видеопредставяне на авторката и поздрав към всички отправи певицата Теди Кацарова, с която Людмила Филипова е посрещала заедно немалко житейски предизвикателства. Ученици от 10-ти клас представиха кратък откъс от последната книга на писателката, която бе и тема на срещата - „Войната на верите“. Людмила Филипова разказа накратко за всяка една своя книга. Участниците ѝ задаваха въпроси за процеса на писане, за темите, които я вълнуват и провокират, за изкуствения интелект и др.
Подарък за авторката бе картина, нарисувана от Деян Велков, ученик в 12.а клас и вдъхновена от нейния роман „Войната на буквите“. В края на срещата писателката пожела на всички да търсят, съхраняват и предават знанието - най-голямата ценност за всеки човек.
Срещата е по проект от Националната програма на МОН "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда", Модул „Библиотеките като образователна среда“.