• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

"Всяка победа е твоето утре"

Нашите партньори:

МОН дънди Aurubis logo cei logo union interactive  The Duke  

За Нас

vhod

Споделяте ли позицията, че "Минало и бъдеще понякога са едно цяло? Това, което ги обединява, е Пътят""? Всъщност Пътят не е ли Настоящето? Ако не сме част от динамиката на 21-ви век, не бихме могли да разберем кога делата ни са вече история... Не бихме осмислили днешния си ден не само като реалност, а и като част от Пътя. Това единство на Минало, Настояще и Бъдеще дефинира развитието.

Развитието на СУ "Паисий Хилендарски" обхваща две взаимно допълващи се направления:

  • да отговорим на нарастващата потребност от иновационни подходи и технологии в обучението и самообучението на общността (отнасят се за усъвършенстването на Човека - учител, родител или ученик) като основен фактор на развитието;
  • да създадем подходящи материално-технически условия като предпоставка за модерен образователен процес.

Посоките, които ще гарантират бъдещето на СУ "Св. Паисий Хилендарски", са свързани с позицията на педагогическата колегия, че параметрите на модерното средно образование включват както висока компетентност в сферата на технологиите, владеене на чужди езици, солидна общооразователна подготовка, така и усвояване на знания за бизнеса и икономиката, при което да се формират мениджърски качества, умения за предприемачество, работа в екип и да се усвоят  стратегии за успех.

Изберете ни

Приобщаващо образование

Създава гъвкава учебна среда, в която всяко дете може да постига личните си цели. Споделена територия между учители и ученици.

Иновации

Чувствителност към нови идеи и предизвикателства. Нови методи в класната стая: проектно-базирано обучение; работа в електронни платформи и „обърната класна стая“.

Европейско училище

Богат опит в реализацията на европейски проекти. Ориентация към европейски ценности и стандарти. Разнообразни форми за неформално образование.