• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

На 8 декември в малката зала на Читалище „Христо Смирненски“ се проведе петото издание на творческата вечер „Грижа чрез изкуство“, организирана от Интеракт клуб Златица. 

Нели Стефанова - Директор СУ

Уважаеми учители, ученици и родители!

Честваме патронния празник на нашето училище и се прекланяме пред покровителя ни Свети Паисий Хилендарски. Споделяме респектиращо усещане за силата на просвещението, което проправи истински път към свободата и даде шанс на България да има бъдеще. И нещо повече! Вярваме, че и днес бъдещето на България е в ръцете на просветените хора. Само  те  могат да изградят икономика на знанието и да възкресят духовните ценности, които сме наследили от предците си. Нека тази вяра вдъхнови усилията да развиваме СУ „Св. Паисий Хилендарски“ като училище на бъдещето.

Честит празник! 

Инж. Магдалена Иванова – Кмет на Община Златица

Училищата винаги са били център на духовността в едно общност. Това важи с още по-голяма сила за 21. век, когато технологиите и социалните взаимоотношения добиват нови измерения. Ролята на съвременното училище е както да образова младите хора, така и да ги възпитава в дух на устойчиво развитие и общочовешки ценности.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се доказва като училище, което се стреми да удовлетвори съвременните изисквания към образованието.

Пожелавам ви да продължите да се развивате като конкурентно и привлекателно училище, в което всяко дете намира възможност да развива своите интереси и способности.

Честит празник!

Инж. Стоян Генов – председател на Обществения съвет

Просветното дело с Златица има впечатляваща история, а СУ „Св. Паисий Хилендарски“ съчетава в хармонично единство най-добрите традиции със съвременните изисквания към образованието.
Поздравявам ви най-сърдечно с патронния празник. Носете с гордост името на Паисий Хилендарски! Бъдете здрави и дръзновени, пазете  традициите на нашето училище и множете успехите му. С воля и силен дух вървете напред по пътя на духовността и науката!

Гергана Висариева - Председател на Училищното настоятелство

В годините СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се е доказало с подготовка на отлични кадри, които намират успешна кариерна  реализация в региона или се развиват в престижни компании в сраната и чужбина.

Уважаеми учители, продължавайте да предавате своята позитивна енергия, ентусиазъм и любов към науката. Благодарение на вашите усилия и огромно търпение, училището е притегателен център за младите хора. Желая ви здраве и  много успехи в създаване на все по-успешни специалисти!

Скъпи ученици, на вас пожелавам здраве, усмивки и много труд за да постигнете мечтите си!

Честит празник!

Мадона Руменова – председател на Ученическия съвет

Не случайно училището ни носи името на Свети Паисий Хилендарски -  монахът, събудил  самосъзнанието и националната гордост на поколения българи. Това, което свързва възпитаниците на някогашното килийно училище в Златица с нас, поколението на 21. век, е жаждата за знания и непоколебимостта да следваме мечтите си.

Уважаеми учители, вие ни давате криле и ни помагате да „полетим” към бъдещето и към успехите.

Скъпи съученици, ние сме част от едно модерно и проспериращо училище и нека се гордеем с това!

Честит празник!

 

На 5 декември  в малката зала на читалище „Хр. Смирненски“ – град Златица се проведе поетична вечер на тема „Най-нежният лирик в българската поезия – Димчо Дебелянов“. Ученици от  11 „а“  клас  представиха литературно-музикална композиция, посветена на 100 години от смърта на Димчо Дебелянов.

На 5 декември  в СУ „Св. Паисий Хилендарски” – град Златица беше отбелязан Международният ден на доброволеца. Училището е част от глобалната мрежа на Националния алианс за работа с доброволци. Във вълнуваща презентация беше направена ретроспекция на най-значимите доброволчески инициативи на училището през изминалата учебна година. Директорът на училището Нели Стефанова отличи със специалната награда на Националния алианс „Рицар на добрата воля” четирима дванадесетокласници. За своята инициативност и всеотдайност приза получиха Илияна Стоилова, Росен Томов, Илияна Захариева и Теодора Лазарова, които през изминалите години неизменно са участвали в редица доброволчески инициативи и проекти.