• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 На 18. 11. 2011 г. всички учители от начален етап бяха обучени за работа с новата софтуерна система Envision. Какво е Envisiоn? Изцяло български продукт, който прави обучението на децата по-интересно, по-забавно, по-разнообразно. При новата система се пестят средства, защото се използва един компютър, един проектор и няколко мишки – по една за всяко дете. При това всяко дете е поставено в активна позиция, то участва съзнателно в процеса на обучение. Прогонваме скуката от класната стая. Между преподаващия и учениците протича една бърза, атрактивна и ефикасна комуникация. Във всеки момент учителя може да провери какво е усвоено и къде има пропуски в знанията, за да ги коригира. Виждайки искрите и възторга в очите на децата, когато имат „урок с мишките”, всеки ще се убеди, че инвестицията, която е направило ръководството на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” си  заслужава.

2011  е Година на доброволчеството. Званието „доброволец" звучи някак  сериозно, дори стряскащо и гръмко.  Но зад него се откриват малките неща, които учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" - гр. Златица правят всяка година:

Проектът – начин на инвестиране и развитие

интервю на Нели Стефанова,
директор на СОУ „Паисий Хилендарски” – Златица,
публикувано във в. Камбана - 22 юли 2011г.

Джон Стайнбек е казал: „Не хората правят пътешествията, а пътешествията правят хората". Едно „пътешествие" предприеха нашите ученици, когато от 20 до 29.11. 2011 г. в читалище „Хр. Смирненски" в Златица беше представена уникална по рода си географска фотоизложба на тема "Географията като пътешествие, географията като приключение" с автор доц. д-р Румен Пенин, ръководител на катедра "Ландшафтознание и опазване на природната среда" в Геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Представителен младежки духов оркестър към община Златица.

"Мисията - възможна!" -лятото на 2011г.