• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

„Удовлетворена съм от успехите, които постигнах през тази година. Пях на много български сцени, участвах в престижни фестивали и спечелих много награди.

Посвещавам успехите си на семейството, училището, на моя клас, на родния град и на моята преподавателка - народната певица Гуна Иванова."

Това сподели Вероника Начева - ученичка от ІІІ -в клас, след получаването на престижната награда на 22 декември 2010г. за изключителния ú принос за развитието на автентичното музикално-изпълнителско изкуство и фолклора в Софийска област. Призът „Изгряващ млад талант в областта на народното пеене за 2010 година от Софийска област" ú беше връчен лично от областния управител на Софийска област г-н Красимир Живков. Чаровната изпълнителка получи и лична награда от заместник-областния управител - г-жа Росица Иванова.

Само дни преди да получи тази висока номинация, Вероника стана „Любовта на в."Камбана"", послучай рождения ден на медията и във връзка с многобройните участия и награди, спечелени през годината.

Незабравими ще останат изявите ú на Десетия юбилеен национален събор на народното творчество „Копривщица 2010", изявата ú в големия концерт „50 години приятелство с Куба", в който участва заедно с Йорданка Христова, отличното представяне в Международния конкурс за фолклорно пеене - Благоевград 2010г." и много други участия.

Талантът на Вероника Начева ще се развива и ще носи успехи, с които всички ще се гордеем!

За пета поредна година в навечерието на най-светлия християнски празник ни събира желанието да отворим сърцата си и да бъдем по-добри.

Благотворителността не се подчинява на законите на математиката. Тя е единствения начин раздавайки, да имаш повече, да ставаш по-богат. Именно при нея важна е не стойността на дареното, а чувството, което си вложил.

Тази година базарът „Коледа сбъдва мечтите” бе насочен към събиране на средства за две деца - Мирослав Пенчев от 4 „а” клас  и  Иван Стоилов от 6 „а” клас.

На 14.10.2010 г-жа Венета Каменова, която защити правото да бъде сред първите, които  прилагат системата, представи със свои ученици новата образователна технология. Специален гост на срещата беше Кирил Русев – един от авторите на софтуерния продукт.

В малката зала на читалище „Христо Смирненски" - Златица ученици, учители, общественици, медии и гости отбелязаха Деня на народните будители. Тази година празника бе посветен на „патриарха" на българската литература - Иван Вазов през тази година се навършват 160 години от рождението му.

За първи път в училище влизат: 48 първокласници – две паралелки. Първокласниците ще се обучават целодневно. Създадени са всички условия за това. Отвори врати игротеката, в която най-малките ученици бяха посрещнати от приказни герои: Червената шапчица, Котаракът с чизми, Хитър Петър и феите – ученички от 12. а клас. Децата от първи клас изпратиха послания до целия свят, пускайки разноцветни балони, пълни с хелий. Те  пожелаха  да има  мир на земята,  чиста природа за нас и бъдещите поколения, толерантност между хората и много, много сбъднати детски мечти.