• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

http://www.srednogorie.bg/news/startira-naynoviya-proekt-na-suzlatitsa-16086-97900.html

 

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „СВ. П. ХИЛЕНДАРСКИ“ СТАРТИРА ЕРАЗЪМ+ ПРОЕКТ

СУ "Св. Паидсий Хилендарски" гр. Златица стартира през месец март изпълнението на новия си проект по Програма "Еразъм+". Проект № 2022-2-BG01-KA122-SCH-000101931 „Насърчаване на формирането на STEM идентичност" включва два етапа на обучение в Португалия: ученическа мобилност за 16 ученици с 2 придружаващи учители през 2023 г. и обучение на 9 учители през 2024 г. Обученията на учениците ще се реализират в средни училища и обучителни центрове в град Барселош; посещения за училищния персонал са планирани в сродни училища в Барселош, Еспозенде и Повоа де Варжим.

Проектът е насочен към едно от предизвикателствата за екипа на Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ през учебната 2022-2023 година и това е опитът да се преформулират целите на училищното обучение, като се измести фокуса от усвояване на знания към формиране на умения в новия СТЕМ център. Училищният екип полага усилия за постигане на ново ниво - формиране на СТЕМ идентичност в работата на педагогическите специалисти и приобщаване на учениците към този интегриран свят на наука, технологии, инженеринг и математика (СТЕМ). Изборът на различни видове изходящи мобилности и общо 5 учебни програми по СТЕМ и предприемачество целят да се удовлетворят потребностите както на учителите и възпитаниците на гимназията, така и на образователна институция, свързани с ефективното използване на новия СТЕМ център като образователна среда.

През месец март стартира информационната кампания по проекта сред училищната общност и набирането на кандидати за участие в първия етап - обучението на ученици в чужбина през месец октомври 2023. Предстоят вълнуващи месеци с допълнителна подготовка по английски език, ИКТ и предприемачество, полагане на тестове, явяване на интервю, подготовка на документи за обучението и пътуването в чужбина.