• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
На 29 май в Дом на културата "Искър" в гр. София се състоя официална церемония по връчване на годишните награди на  за 2024 година.
С гордост можем да се похвалим, че с плакет и грамота „Директор на 2024 г. от Софийска област“ за издигане имиджа на училището в публичното пространство, повишаване доверието към българското образование, работа по национални програми, европейски проекти и успешно реализиран план-прием след седми клас получи г-жа Емилия Микова – директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица.
Награда за своята дейност и признание за учител на 2024 г. получи г-жа Пенка Маркова – старши учител по Български език и литература. През годините г-жа Маркова изведе до призови места и с отлични резултати на училищни олимпиади, конкурси, национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити десетки ученици. Тя е и автор на незабравими литературни вечери, посветени на българските поети и писатели.
За значими постижения в образователната дейност и активно участие в училищния живот през учебната 2023/2024 г. бяха отличени учениците: Ивана Илиева и Лилия Манчева от 10.а клас, както и Димитър Щърков от 11.а клас.
Признание за своите спортни постижения получи училищният отбор по тенис на маса: Тина Димитрова от 5.а клас, Верджиния Кашева от 7.а клас, Мария Робова от 7.б клас, Галена-Никол Желева от 7.в клас, с ръководител Йорданка Ненова. Отборът зае първо място на Зонален етап на Ученически игри по тенис на маса за учебната 2023/2024 година.
Наградите бяха връчени от г-жа Росица Иванова – Началник на РУО – София област.