• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

От 29 април до 1 май 2010 в хотел „Родина" - гр. София се проведе Петата национална конференция „Училището - желана територия на ученика". Разпределени в три направления, посветени на педагогически методи за формиране на ключови компетентности, иновационни подходи в училищния мениджмънт и· гражданско образование, на престижния форум си дадоха среща водещи педагози от цялата страна .

Конференцията бе открита лично от Министъра на образованието- г-н Сергей Игнатов. Той поздрави участниците, изтъкна изключителната роля на българските учители за формиране личността на подрастващите и пожела на всички „ Вършете работата си с любов!"

СОУ „Св. Паисий Хилендарски" - гр. Златица взе участие във форума с проекта „Планините на България" - мултимедиен урок по Човекът и природата" за 4. клас. Ръководителите на екипа г-жа Аделина Павлова и г-жа Емилия Тодорова демонстрираха оригинален подход - обучителен продукт, разработен от ученици за ученици. На пред-ставянето учениците Любослав Горицов от 5.а клас и Стефан Попов от 7.а клас не се смутиха нито от взискателното жури, нито от факта, че са единствените ученици, защитаващи проект и заслужиха аплодисментите на всички присъстващи. Те показаха на практика , че учениците могат и трябва да бъдат активна страна в превръщането на училището в желана територия за ученика.

Д.Самарджиева и Ад. Димитрова - старши учители по ИТ