• 0728 66271 | 0728 66181 | 0893615043
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

В малката зала на читалище „Христо Смирненски" - Златица ученици, учители, общественици, медии и гости отбелязаха Деня на народните будители. Тази година празника бе посветен на „патриарха" на българската литература - Иван Вазов през тази година се навършват 160 години от рождението му.

Учениците под ръководството на г-жа Пенка Маркова и г-жа Даниела Самарджиева представиха едни от най-бележитите творби на Вазов, като с несравнима гордост и признателност рецитираха части от негови стихове и произведения.

Най-голям интерес предизвика сценката, изиграна от учениците, по творбата „Грамада". Талантът на децата, примесен със силно въздействащото стихотворение на „патриарха" на българската литература, накара всички присъстващи да се почувстват горди, че са потомци на такива велики българи като Иван Вазов.

Представители на общинска администрация Златица връчиха на директора на СОУ" Свети Паисий Хилендарски" - Нели Стефанова и на председателя на читалището Петър Белишки цветя и поздравителни адреси.